Şef Ndzie, Türk Lezzetlerini Yaounde’de Sunuyor

Şef Ndzie, Türk Lezzetlerini Yaounde’de Sunuyor

Yaounde'de, Türk restoranı İstanbul'un mutfağında başaşçı olan Ndzie, Türk mutfağının inceliklerini ustalıkla sergiliyor. Adana kebabından alinazik kebabına, çeşit çeşit pide..

Şef Rasmus Munk ile Nefis Bir Gastronomi Yolculuğu

Şef Rasmus Munk ile Nefis Bir Gastronomi Yolculuğu

Alchemist restoranının baş şefi ve 2023 Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde beşinci sırada yer alan Munk, uzay menülerini henüz açıklamasa da, yemeklerin uzay..

Türkiye'den Tokyo'ya Büyüleyici Lezzet Köprüsü

Türkiye'den Tokyo'ya Büyüleyici Lezzet Köprüsü

Geniş bir alanda yer alan ve özenle hazırlanmış Türkiye pavilyonu, 51 Türk firmasının ev sahipliğinde Japon lezzet severleri bekliyor. Türkiye'nin zengin gıda kültürünü..

Sevgililer Günü’nün Vazgeçilmezi: Çikolata

Sevgililer Günü’nün Vazgeçilmezi: Çikolata

Çikolatanın sevgiyi anlatmanın en tatlı, en samimi yolu olduğunu belirten Patiswiss Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız, “Çikolata, hediye verdiğiniz kişiyi mutlu etme..

Sakarya'da Beyaz Yakalılara Restoran Müjdesi Verdi!

Sakarya'da Beyaz Yakalılara Restoran Müjdesi Verdi!

Beyaz yakalıların yani patronların hizmetinde olan bir restoran olacak. Geçen mecliste 10 milyon TL ayırmıştık. 3 milyon lirasını sermaye olarak kullanacağız. Yerel lezzetlerin..

Ege ve Akdeniz Kıyılarından İlhamla Hazırlanan Lezzetler

Ege ve Akdeniz Kıyılarından İlhamla Hazırlanan Lezzetler

İstanbul'da yeme-içme kültürünün gün boyu yaşayan merkezi Oligark'ın içerisinde yer alan Ringa Sea Food, Ege ve Akdeniz kıyılarından ilham alarak oluşturduğu lezzetleri ile..

"Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali" başladı.

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Festival; Türkiye'den Azerbaycan'a, Rusya'dan Belarus'a, Brezilya'dan İtalya'ya kadar 14 ülkenin yöresel..

 Türk Mutfağı İsviçre'de

Türk Mutfağı İsviçre'de

Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu ve Zürih Kültür ve Turizm Ataşeliğince diplomatik misyon şefleri, ülkenin önemli şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve İsviçre’nin önde gelen yerel gazete..

Londra El Sanatları Haftasında

Londra El Sanatları Haftasında "Anadolu Mutfağı" Teması

Malatyalı şef Açıkgül, etkinlikte yaptığı açıklamada, geçmişte Anadolu'da zor şartlarda çok az ürünle yapılan yemekleri Londra'da tanıttığını anlattı. Açıkgül, "Yemeklerde şu...

Matcha’lı Boba Çayı & Siyah İnci Çayı

Matcha’lı Boba Çayı & Siyah İnci Çayı "Glutensiz"

orijinalinde siyah çay, siyah inci çayı, tapyoka çayı, süt çayı veya en bilinen ismiyle boba çayı, süt ve tapyoka topları ile hazırlanır. Çiğnenebilir tapyoka topları, manyok kökünden çıkarılan..

İzmit Simidi...

İzmit Simidi...

İzmit simidi nedir? İzmit simidi nasıl yapılır? Türkiye bilinen sokak lezzetlerinden İzmit simidi yapılırken nelere dikkat edilir? İzmit simidinin tarihi nedir? Zengin coğrafyamızda coğrafi işaretlerimizden İzmit simidi

"Coğrafya Lezzettir" Adana Mutfağı Dünya İle Buluşuyor

"Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşecek olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park..

Nefis Lezzetler...

Nefis Lezzetler...

Ünlü şeflerden oluşan yemek pişirme derslerine rağbet artıyor. Yerel pazarda rehberinizle birlikte malzemeleri satın aldıktan sonra özel hazırlanmış ağaçlar altındaki açık hava...

“Atıksız” Lezzet Festivali

“Atıksız” Lezzet Festivali

Festivalde aynı zamanda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’yle (TOFD) birlikte engelsiz yaşama farkındalık kazandırmak için Hayata Kapak Olsun kampanya 'sına destek olacağız..

Adana Lezzet Festivalinde

Adana Lezzet Festivalinde "Sahne Yeni Ustaların"

Bu yıl “Coğrafya Lezzettir “ temasıyla gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali basın toplantısı İstanbul’da Adana Valisi...

Tam Ölçüler İle

Tam Ölçüler İle "Şakşuka"

Şakşuka nasıl yapılır? Evde en iyi iştah açıcılarımızdan Şakşuka yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden olan Şakşuka yapmanın püf..

Taylan Şef

Taylan Şef

Taylan Şef’te hazırlanan füme gerçekten oldukça iddaalı bir seçim. Çiğ olarak tüketilmesi önerilen etlerde genel olarak koku ve yağ oranı iyi bir şekilde ayarlanmazsa et lezzetini...

Antep Sumağı

Antep Sumağı

Sumak Hakkında Merak Edilenler, Sumak Nedir? Sumağın Faydaları Nelerdir? Sumağın antifungal ve antibakteriyel etki göstererek enfeksiyon hastalıklarının...

İlikli Kemik Sosu...

İlikli Kemik Sosu...

İlikli Kemik Sosu nasıl yapılır? Yemeklerimizi tatlandırmak için hangi sosları kullanmalıyız? Doğal ve organik İlikli Kemik Sosu yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Evde Kemik Suyu...

Eyüp Belediyesi'nin Festival Standı İlgi Odağı Oldu

Eyüp Belediyesi'nin Festival Standı İlgi Odağı Oldu

Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde dünya mutfağından bir çok...